Functies van gereedschapspaletten

De standaard gereedschapspaletten (Basisgereedschappen en Aanvullende gereedschappen) en de paletten die je zelf samenstelt, hebben speciale functies die de andere paletten niet hebben. Gebruik het commando ‘Bewerk de actieve werkomgeving’ om de gereedschapspaletten en hun onderliggende sets te bewerken of om nieuwe paletten te creëren (zie Werkomgevingen creëren en bewerken).

Subsets

Een zwarte pijl rechts van het icoon of label van gereedschap duidt op bijkomende, gerelateerde gereedschappen onder dat icoon. Klik op het icoon en houd de muisknop ingedrukt om het menu met de overige gereedschappen te openen.

Paletmenu’s

Elk palet met gereedschappen heeft een Paletmenu in de Titelbalk dat je toelaat de weergave van het palet en de gereedschappen te regelen.

Menu / Commando

Handeling

Weergave

Icoon/Icoon + Naam/Naam

Kies of je voor de gereedschappen alleen het icoon, zowel het icoon als de naam of alleen de naam wilt weergeven.

Sorteer

Zoals samengesteld/Alfabetisch oplopend/Alfabetisch aflopend

Kies of je de gereedschappen in de volgorde van het dialoogvenster ‘Bewerk werkomgeving’ wilt weergeven of in alfabetische volgorde (oplopend of aflopend) op basis van de namen van de gereedschappen.

Weergave set

Icoon/Icoon + Naam/Naam

Kies of je voor de gereedschappensets alleen het icoon, zowel het icoon als de naam of alleen de naam wilt weergeven.

Sorteer set

Zoals samengesteld/Alfabetisch oplopend/Alfabetisch aflopend

Kies of je de gereedschappensets in de volgorde van het dialoogvenster ‘Bewerk werkomgeving’ wilt weergeven of in alfabetische volgorde (oplopend of aflopend) op basis van de namen van de sets.

Plaatsing sets

Bovenaan palet/Onderaan palet

Kies of je de selectieknoppen voor de gereedschappensets bovenaan of onderaan het palet wilt plaatsen.

Bewerk

Klik op deze knop om het dialoogvenster ‘Bewerk werkomgeving’ te openen (zie Werkomgevingen creëren en bewerken voor meer informatie).

Sets en afgescheurde paletten

Wanneer een palet meerdere gereedschappensets bevat (zoals het palet Aanvullende gereedschappen), verschijnen de namen en/of iconen van de verschillende sets in het palet. Om de gereedschappen binnen een set weer te geven, klik je op de knop met de naam of het icoon van de gewenste set. De set die oplicht is de actieve set.

Je kan sets tijdelijk afzonderlijk naast elkaar weergeven door ze uit een palet te slepen. Dit creëert een apart, tijdelijk palet voor de gereedschappenset. Ook dit palet kan gekoppeld worden aan de randen of aan andere paletten en je kan het palet vergroten, verkleinen en minimaliseren. Om een afgescheurd palet te sluiten, klik je op de X uiterst rechts in de titelbalk.

Functies van paletten

Paletten koppelen

De instellingen en positie van paletten bewaren

Vectorworks werkomgevingen